2010

Bucuria Crăciunului intră şi în casa ta! – 2010

craciun 2010Sărbătorile de iarnă sunt cel mai aşteptat moment al anului, atât de către cei mici şi cei mari. Din păcate, nu toţi pot să se bucure de ele aşa cum se cuvine, alături de familiile lor. Acesta este cazul multor familii şi persoane din judeţul Bacău. Prin aceasta campanie am adus bucurie şi în casele acestora.

Locaţie: judeţul Bacău

Obiective: Sensibilizarea comunităţii în vederea acordării de donaţii pentru persoanele cu venituri reduse; sprijinirea cu produse (alimente, haine, încălţăminte, jucării, dulciuri) a familiilor nevoiaşe (copii, batrâni, familii sarace s.a.)

Beneficiari: persoane indiferent de varsta, aflate in dificultate si care nu sunt capabile sa asigure minimum de hrana lor si familiilor lor, membrii familiilor acestora, Persoane fara nici un fel de venituri, bolnavi aflati in imposibilitatea de a se deplasa, aflati in evidenta DGASPC Bacau (50), A.C.C.A. “Ovidenia Bacau 2005” .

Masa bucuriei – 2010

masa bucurieiPlecând de la faptul că în România există oameni care nu îşi pot asigura pâinea zilnică, iar pe de altă parte există în procesul economic un surplus de alimente, proiectul Masa Bucuriei are ca scop materializarea obiectivelor comune umanitare şi social-filantropice ale iniţiatorilor, de ajutorare cu produse alimentare și nealimentare a persoanelor aflate în nevoie. Prin proiectul Masa Bucuriei se împart alimente în stare perfecta pentru consum, dar care din diferite motive nu mai pot fi valorificate în procesul economic (marfă cu ambalaj necorespunzător, supraproducţie, termen de valabilitate redus). Distribuția acestor produse către cei aflați în nevoie se face prin 170 de centre administrate de instituții și organizații subordonate Patriarhiei Române.
Pentru Selgros Cash & Carry, proiectul Masa Bucuriei reprezintă o exprimare firească a programelor de responsabilitate socială, iar magazinele companiei dispun de alimente alimente și produse nealimentare care nu vor mai fi folosite în procesul economic şi au astfel posibilitatea de a ajuta oamenilor aflaţi în nevoie.
Pentru Patriarhia română opera sociala derivă din Evanghelia iubirii lui Hristos pentru toţi oamenii şi din Sfânta Liturghie a Bisericii, în care este celebrată iubirea milostivă şi jertfelnică a lui Hristos pentru mântuirea oamenilor. Patriarhia română dispune de infrastructura necesară pentru distribuirea corectă și eficientă a produselor donate de Selgros.

Obiective:

  • reducerea riscului de excluziune socială;
  • creşterea calităţii vieţii beneficiarilor direcţi şi indirecţi.

Beneficiari: 60 persoane aflate în dificultate, care nu sunt capabile să-şi asigure minimum de hrană pentru ei şi familiile lor.

Partener: S.C. Selgros Cash&Carry S.R.L.

Masa pe roţi – 2010

masa pe roti 2010Proiectul social Masa pe roţi a avut ca scop creşterea calităţii vieţii persoanelor beneficiare dar şi sensibilizarea comunităţii locale în sprijinirea persoanelor asistate social şi schimbarea percepţiei comunităţii locale asupra modului de înţelegere a rapoartelor sociale.

Categorii de activităţi:

  • servicii de consiliere socială şi informare;
  • activităţi de socializare;
  • distribuirea meniurilor standard pentru cei 10 beneficiari.

Asociația va implementa, în funcție de nevoi, următoarele servicii pentru a putea realiza obiectivele propuse:

  • Consiliere socială și informare;
  • Consiliere vocaţională;
  • Distribuție hrană caldă zilnic;
  • Socializare și petrecerea timpului liber.

Beneficiari direcți: 15 persoane aflate în situații de criză, persoane fără nici un fel, sau cu venituri foarte mici, bolnavi aflați în imposibilitatea de a se deplasa.