2009

Familia e tot ceea ce îmi doresc! – 2009

familia e tot ceea ce imi dorescProiectul vizează acordarea de ajutor material (alimente, îmbrăcăminte, rechizite) precum şi consiliere socială, religioasă, psihologică pentru familiile cu multi copii, aflate în situaţii de criză, în vederea prevenirii instituţionalizării copiilor şi migraţiei ilegale.

Locaţie: judeţul Bacău

Obiective: Menţinerea copiilor în familia naturală sau lărgită, evitarea abandonului scolar.

Parteneri: Parohia Bereşti Tazlău-Protopopiatul Moineşti; Parohia Lunca, comuna Filipeni-Protopopiatul Bacău Sud; Parohia Sohodol- Protopopiatul Bacău Nord; Asociaţia Creştină de Caritate, Misiune şi Ajutor, Olanda-România “Betania”

Masa bucuriei-2009

masa bucurieiPlecând de la faptul că în România există oameni care nu îşi pot asigura pâinea zilnică, iar pe de altă parte există în procesul economic un surplus de alimente, proiectul Masa Bucuriei are ca scop materializarea obiectivelor comune umanitare şi social-filantropice ale iniţiatorilor, de ajutorare cu produse alimentare și nealimentare a persoanelor aflate în nevoie. Prin proiectul Masa Bucuriei se împart alimente în stare perfecta pentru consum, dar care din diferite motive nu mai pot fi valorificate în procesul economic (marfă cu ambalaj necorespunzător, supraproducţie, termen de valabilitate redus). Distribuția acestor produse către cei aflați în nevoie se face prin 170 de centre administrate de instituții și organizații subordonate Patriarhiei Române.
Pentru Selgros Cash & Carry, proiectul Masa Bucuriei reprezintă o exprimare firească a programelor de responsabilitate sociala, iar magazinele companiei dispun de alimente alimente și produse nealimentare care nu vor mai fi folosite în procesul economic şi au astfel posibilitatea de a ajuta oamenilor aflaţi în nevoie.
Pentru Patriarhia română opera sociala derivă din Evanghelia iubirii lui Hristos pentru toţi oamenii şi din Sfânta Liturghie a Bisericii, în care este celebrată iubirea milostivă şi jertfelnică a lui Hristos pentru mântuirea oamenilor. Patriarhia română dispune de infrastructura necesară pentru distribuirea corectă și eficientă a produselor donate de Selgros.

Obiective:

  • reducerea riscului de excluziune socială;
  • creşterea calităţii vieţii beneficiarilor direcţi şi indirecţi.

Beneficiari: 60 persoane aflate în dificultate, care nu sunt capabile să-şi asigure minimum de hrană pentru ei şi familiile lor.

Partener: S.C. Selgros Cash&Carry S.R.L.

Auzului meu vei da bucurie şi veselie – ediţia a II-a

poster-auz-231x300

Auzul reprezintă unul dintre simţurile fundamentale, urechea umană fiind un mic miracol. Problemele de auz creează dificultăţi care pot duce la izolare, oboseală şi singurătate, afectând atât şcoala, munca şi implicit viaţa, cât şi interacţiunea socială.
Viaţa omului modern este de neconceput fără comunicare. Integrarea individului în societate are de suferit când este afectat unul dintre simţurile principale. Spre exemplu, auzul slab (hipoacuzia) pune probleme serioase de comunicare. Persoana afectată nu-i aude bine pe cei din jur, în timp, căpătând tendinţa de a se izola. Unele persoane sunt afectate mai devreme, altele mai târziu. Dintre persoanele afectate, multe trec prin constrângeri, frustrări, stări vecine cu infernul. Posibilităţile pe care protezarea auditivă le oferă astăzi sunt incredibile: de la aparate auditive plasate direct în conductul auditiv, practic invizibile, cu prelucrare analogică sau digitală, care fac sunetele abia şoptite să devină audibile iar sunetele puternice să devină confortabile.

Locatie: Judetul Bacău

Perioada de derulare: ianuarie 2008-decembrie 2009

Obiective: sprijinirea şi promovarea integrării în comunitate a persoanelor cu deficienţe de auz printr-un proces de normalizare a vieţii acestora, prin îmbunătăţirea modului de viaţa al oamenilor ajutându-i să redobândească beneficiile auzului.

Parteneri: Cabinet de protezare auditiva “Progetto Udire” Bacau

Beneficiari: Persoane cu deficiente de auz

Bucuria Crăciunului intra şi în casa ta! – 2009

craciun 2009Sărbătorile de iarnă sunt cel mai aşteptat moment al anului, atât de către cei mici şi cei mari. Din păcate, nu toţi pot să se bucure de ele aşa cum se cuvine, alături de familiile lor. Acesta este cazul multor familii şi persoane din judeţul Bacău. Prin aceasta campanie am adus bucurie şi în casele acestora.

Locaţie: judeţul Bacău

Obiective: Sensibilizarea comunităţii în vederea acordării de donaţii pentru persoanele cu venituri reduse; sprijinirea cu produse (alimente, haine, încălţăminte, jucării, dulciuri) a familiilor nevoiaşe (copii, batrâni, familii sarace s.a.)

Beneficiari: persoane indiferent de varsta, aflate in dificultate si care nu sunt capabile sa asigure minimum de hrana lor si familiilor lor, membrii familiilor acestora, Persoane fara nici un fel de venituri, bolnavi aflati in imposibilitatea de a se deplasa, aflati in evidenta DGASPC Bacau (50), A.C.C.A. “Ovidenia Bacau 2005” .

Masa pe roţi – 2009

masa pe roti 2009Proiectul social Masa pe roţi a avut ca scop creşterea calităţii vieţii persoanelor beneficiare dar şi sensibilizarea comunităţii locale în sprijinirea persoanelor asistate social şi schimbarea percepţiei comunităţii locale asupra modului de înţelegere a rapoartelor sociale.

Categorii de activităţi:

  • servicii de consiliere socială şi informare;
  • activităţi de socializare;
  • distribuirea meniurilor standard pentru cei 10 beneficiari.

Asociația va implementa, în funcție de nevoi, următoarele servicii pentru a putea realiza obiectivele propuse:

  • Consiliere socială și informare;
  • Consiliere vocaţională;
  • Distribuție hrană caldă zilnic;
  • Socializare și petrecerea timpului liber.

Beneficiari direcți: 15 persoane aflate în situații de criză, persoane fără nici un fel, sau cu venituri foarte mici, bolnavi aflați în imposibilitatea de a se deplasa.