2008

Micul Samaritean milostiv

poster-micul-samaritean-231x300

Elevii din cele două şcoli băcăuane “Alecu Russo” şi “Ion Luca” din Bacău în parteneriat cu Asociaţia Creştină de Caritate şi Ajutor „Ovidenia Bacău 2005” au intreprins o campanie de colectare a hârtiei si maculaturii. Sumele rezultate din comercializarea hârtiei şi maculaturii au fost folosite la îmbunătăţirea condiţiilor de trai a beneficiarilor aflaţi în evidenţa Asociaţiei Creştine de Caritate şi Ajutor Ovidenia Bacău 2005.

Locaţie: Judeţul Bacău

Perioada de desfăşurare: 2008

Obiective:

 • cunoaşterea atitudinii adevăratului creştin;
 • formarea unor atitudini pozitive faţă de cei aflaţi în situaţii dificile; formarea deprinderilor de punere în aplicare a cunoştinţelor dobândite în cadrul orelor de Religie şi Dirigenţie, prin cultivarea comportamentului moral-religios prin ajutorarea semenilor;
 • conştientizarea valorilor naturale şi protejarea mediului înconjurător, ca dar al lui Dumnezeu;
 • reducerea efectelor situaţiilor de criză la nivelul comunităţii.

Parteneri: Episcopia Romanului – Protopopiatul Sud Bacău, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Bacău, Şcoala cu clasele I-VIII “Alecu Russo” Bacău, Şcoala cu clasele I-VIII “Ion Luca” Bacău

Beneficiari: persoane indiferent de vârstă, aflate în dificultate şi care nu sunt capabile să asigure minimum de hrană lor şi familiilor lor; persoane fără nici un fel de venituri; bolnavi aflaţi în imposibilitatea de a se deplasa.

Auzului meu vei da bucurie şi veselie – ediţia I

poster-auz-231x300

Auzul reprezintă unul dintre simţurile fundamentale, urechea umană fiind un mic miracol. Problemele de auz creează dificultăţi care pot duce la izolare, oboseală şi singurătate, afectând atât şcoala, munca şi implicit viaţa, cât şi interacţiunea socială.
Viaţa omului modern este de neconceput fără comunicare. Integrarea individului în societate are de suferit când este afectat unul dintre simţurile principale. Spre exemplu, auzul slab (hipoacuzia) pune probleme serioase de comunicare. Persoana afectată nu-i aude bine pe cei din jur, în timp, căpătând tendinţa de a se izola. Unele persoane sunt afectate mai devreme, altele mai târziu. Dintre persoanele afectate, multe trec prin constrângeri, frustrări, stări vecine cu infernul. Posibilităţile pe care protezarea auditivă le oferă astăzi sunt incredibile: de la aparate auditive plasate direct în conductul auditiv, practic invizibile, cu prelucrare analogică sau digitală, care fac sunetele abia şoptite să devină audibile iar sunetele puternice să devină confortabile.

Locatie: Judetul Bacău

Perioada de derulare: ianuarie 2008-decembrie 2009

Obiective: sprijinirea şi promovarea integrării în comunitate a persoanelor cu deficienţe de auz printr-un proces de normalizare a vieţii acestora, prin îmbunătăţirea modului de viaţa al oamenilor ajutându-i să redobândească beneficiile auzului.

Parteneri: Cabinet de protezare auditiva “Progetto Udire” Bacau

Beneficiari: Persoane cu deficiente de auz

 Şi tu poţi fi Simon din Cirene!

Si-tu-poti-fi-Simon-din-Cirene-150x150Asociația Creștină de Caritate si Ajutor „Ovidenia Bacău 2005” a organizat sâmbătă, 19 aprilie 2008 în sala Filarmonicii “Mihail Jora” din Bacău, seara caritabilă desfășurată sub egida „Şi tu poți fi Simon din Cirene” .

Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi!

poster-iubeste-150x150Nevoile sociale existente au determinat pe elevii Colegiului “Henri Coandă” de a ajuta pe cei aflaţi în nevoi şi suferinţe. Astfel, la nivelul întregului colegiu s-a iniţiat o campanie de strângere de produse alimentare. Motivul invocat de aceşti tineri a fost acela că nimic din lume nu poate înlocui iubirea şi purtarea de grijă a aproapelui nostru. În realizarea scopului campaniei desfăşurate de ei s-au alăturat echipei de voluntari ai A.C.C.A. “Ovidenia Bacău 2005”,  astfel că produsele colectate au putut aduce alinare şi bucurie în sufletele şi pe chipurile familiilor aflate în situaţii de criză şi care sunt în evidenţa asociaţiei.

Locaţie: Judeţul Bacău

Perioada de desfăşurare: 14-26 aprilie 2008

Obiective: sensibilizarea comunităţii în vederea acordării de donaţii pentru persoanele cu venituri reduse; sprijinirea cu produse (alimente, detergenţi, încălţăminte, haine) a familiilor nevoiaşe (copii, bătrâni, familii sărace) aflate în evidenţa A.C.C.A. “Ovidenia Bacău 2005”.

Parteneri: Liceul “Henri Coandă” Bacău

Beneficiari: Persoane indiferent de vârstă aflate în evidenţa A.C.C.A. “Ovidenia Bacău 2005”

Bucuria Crăciunului intra şi în casa ta! – 2008

craciun 2008Sărbătorile de iarnă sunt cel mai aşteptat moment al anului, atât de către cei mici şi cei mari. Din păcate, nu toţi pot să se bucure de ele aşa cum se cuvine, alături de familiile lor. Acesta este cazul multor familii şi persoane din judeţul Bacău. Prin aceasta campanie am adus bucurie şi în casele acestora.

Locaţie: judeţul Bacău

Obiective: Sensibilizarea comunităţii în vederea acordării de donaţii pentru persoanele cu venituri reduse; sprijinirea cu produse (alimente, haine, încălţăminte, jucării, dulciuri) a familiilor nevoiaşe (copii, batrâni, familii sarace s.a.)

Beneficiari: persoane indiferent de varsta, aflate in dificultate si care nu sunt capabile sa asigure minimum de hrana lor si familiilor lor, membrii familiilor acestora, Persoane fara nici un fel de venituri, bolnavi aflati in imposibilitatea de a se deplasa, aflati in evidenta DGASPC Bacau (50), A.C.C.A. “Ovidenia Bacau 2005” .

Familia e tot ceea ce îmi doresc! – 2008

familia e tot ceea ce imi dorescProiectul a constat în acordarea de ajutoare (materiale şi financiare) unor familii aflate în situaţii de criză (pachete de hrană, îmbrăcăminte, kituri şcolare, kituri de igienă) concomitent cu acordarea de servicii de consiliere socială şi psihologică.

Obiective:

 • Reducerea riscului de excluziune socială;
 • Creşterea calităţii vieţii persoanelor beneficiare;
 • Respectarea principiului egalităţii de şanse.

Perioada de desfăşurare: ianuarie 2008-decembrie 2008

Beneficiari: 10 familii aflate în dificultate.

Masa pe roţi – 2008

masa pe roti 2007Proiectul social Masa pe roţi a avut ca scop creşterea calităţii vieţii persoanelor beneficiare dar şi sensibilizarea comunităţii locale în sprijinirea persoanelor asistate social.

Categorii de activităţi:

 • servicii de consiliere socială şi informare;
 • activităţi de socializare;
 • distribuirea meniurilor standard pentru cei 10 beneficiari.

Asociația va implementa, în funcție de nevoi, următoarele servicii pentru a putea realiza obiectivele propuse:

 • Consiliere și informare;
 • Distribuție hrană caldă zilnic;
 • Socializare și petrecerea timpului liber.

Beneficiari direcți: 10 persoane aflate în situații de criză, persoane fără nici un fel, sau cu venituri foarte mici, bolnavi aflați în imposibilitatea de a se deplasa.